You are here:--Exit- Fra Ål til Operaen

Exit- Fra Ål til Operaen

Mandag 26. Mars dro 40 ungdommer fra Ål med buss til Oslo. Her skulle de få muligheten til å danse og synge på en Operaforestilling. Exit heter denne forestillingen som hovedsakelig tar for seg mobbing og ensomhet av ungdom i dagens samfunn. Dette kommer fram både i skuespill, musikk og akrobatikk.

Dette er en stor mulighet for unge talenter til å få vist seg ordentlig fram. Det er ikke hver dag man får opptre på Operaen. Tre uker med litt pauser i helger, har for mange vært en utrolig fin og lærerik opplevelse. Eneste som blir sagt backstage er «dette er så innmari morsomt!». 

Det er rundt 17 000 barn og ungdom i Norge som opplever mobbing ukentlig. Det er også 17 prosent av barn og unge som føler seg krenket. 40 prosent av voksne og foresette svarer at de ikke vet noe om det. Exit er lagd for å vise barn og unge at det finnes utveier som ikke er permanente. Derfor er det satt opp 31 forestillinger på Den Norske Opera & Ballett.

Dette prosjektet er blitt jobbet mye med på forhånd. Både korister og dansere har møttes på fritida for å få inn alt før dagene på Operaen. “Hard jobbing, gir godt resultat” sier en av koristene. Musikalen har også fått gode kommentarer av folk som har vært på Operaen og sett. “Den var så bra at jeg kunne sett den flere ganger!” ble sagt av en fra publikum.

“Det beste med Exit var selve opplevelsen, erfaringa og ikke minst folka. Bare det å kunne få være med på et stort prosjekt, og da i tillegg på Den Norske Opera & Ballett, er et minne for livet og en enorm erfaring. Man får et godt innblikk i hvordan en profesjonell produksjon foregår og man lærer seg et par “triks” som man kan få bruk for senere i livet!” sier Marte Medgard Skår (16), som var en av danserne. Hun forteller også at Exit har vært en stor inspirasjon og det har gitt henne enda mer motivasjon til å drive med dans og musikal senere. “Det jeg kommer til å savne mest er nok folka, å få danse hele tiden og stykket generelt. Mange av de jeg har delt opplevelsen med og blitt kjent med i løpet av turen er noen av de beste folka jeg har møtt. Vi har blitt en stor familie hele gjengen!”

     

Både korister og dansere var på audition 18. oktober 2017. Der møtte de regissøren Elin Høyholm. Hun var der for å bedømme de unge talentene og etter hvert valgte hvem som fikk muligheten til å få være med. Ålingene i Exit crewet bestod av et storkor (9 stk), Ål 1 korister (4 stk), Ål 2 korister (3 stk), Ål 1 dansere (10 stk) og Ål 2 dansere (7 stk). Ål 1 hadde forestillinger fra 7-10. April og Ål 2 hadde fra 8-13. April. Alle var med på premieren 6. April. Exit har vært et vellykka prosjekt i følge Ålingene.

Exit er noe for alle. Alle trenger å se et stykket som tar for seg et så viktig tema. Dette temaet er også et tema de fleste kommer borti, om det så er deg selv eller andre. Det er et tema som burde bli snakka mer om, fordi det er såpass mange som opplever mobbing.

 

(Videoen under er Exit låta).

Skrevet av Nora Grue.

 

By | 2018-04-15T18:30:33+00:00 April 15th, 2018|Categories: Uncategorized|0 Comments

About the Author: