You are here:--Golingene er klare for fylkesmønstring

Golingene er klare for fylkesmønstring

Chloe Parker(16), Lucas Bloin Wibe (13), Oliver Brekke Everett (14) og konferansierene Madeleine Brekke Everett (16) og Emilia Brekke Everett (18) har kommet videre til ukm’s Fylkesmønstring som skjer i Kongsberg den 20-22 april.

 

Hva er ukm?

Ungdommens kultur mønstring forkortet til Ukm, er en konkurranse der ungdommer mellom 13 til 20 år kan vise fram sine talenter for å konkurere om å komme videre til fylkesmønstringen. Der møter man andre som også har kommet videre. I 2018 skal fylkesmønstringen være i Kongsberg og 8 av 39 påmeldte kom videre fra Gol.

 

-Bandlæreren vår er en stor innspirasjon

Bandet «Endless Nameless» inneholder tre medlemmer: Lucas Bloin Wibe (13), Oliver Brekke Everett (14) og Chloe Hendrika Parker (16). Oliver spiller bass, Lucas spiller trommer og Chloe spiller gitar, piano og vokal. Bandet forklarer at noen av inspirasjonskildene deres er Tyler Joseph fra Twenty One pilots, Gorillaz, Michael Balzary fra Red Hot Chili Peppers og bandlæreren deres: Espen Bergo.

– Espen er en stor innspirasjon for oss forteller Lucas.

 

Oliver på bass og Lucas på trommer.

 

På ukm’s lokalmønstring kom bandet videre med sangen «Smells like teen spirit» av Nirvana. Det neste for bandet nå, er Ukm’s fylkesmønstring i Kongsberg.

“Vi gleder oss veldig!” sier Chloe smilende. “Vi har øvd mye og det har vært veldig gøy. Vi tuller mye under øvinger og prøver ut nye “ting” forteller Chloe.

I fjor kom bandet videre til ukm’s lokal mønstring, men de hadde et annerledes navn og andre medlemmer. Bandet ble kalt «Spedicy». De kom uheldigvis ikke videre til lands-mønstringen, på grunn av at de fleste i bandet var for unge til å dra forklarer Chloe.

 

Søstrene er klare for Kongsberg

På Gols lokale Ukm mønstring, var Madeleine Brekke Everett programleder, sammen med søsteren Emilia. Jobben deres var å underholde publikum mellom opptredenene, introdusere neste deltager, og å skape en god stemning. Madeleine forklarte at det var bass-læreren, som foreslo at hun kunne prøve seg som konferansier, men hun ville ikke uten søsteren Emilia. Madeleine ville vise for andre som ikke tør, at det ikke var farlig eller flaut. Så lenge hun fikk god respons, så er alt verdt det, sier hun. “Det var gøy å være med, og det var morsomst å snakke med publikum og tulle med Emilia” forteller Madeleine. “Det var skummelt, fordi vi tok det meste på sparket.”

“Jeg vil kanskje planlegge litt nøyere og lage en ny danserutine til åpningen av Fylkesmønstringen i Kongsberg. Det morsomste var å snakke med publikum” sier Madeleine. “Jeg møtte noen kule personer og det var gøy å tulle med Emilia.” Madeleine ler litt til seg selv.

UKM er en flott festival som får unge til å vise fram sine talenter til publikum. Mulighetene er uendelige! Mange kjente stjerner har fått karrieren sin ved å ha deltat i ukm festivalen. stjerner som for eksempel: Odd Norstoga, Tone Damli, Gaute Grøtta Grav, Karpe Diem med flere. Alle disse artistene begynte ett sted, og ukm var deres sjanse til å oppnå noe stort.

 

 

 

 

 

 

 

By | 2018-04-13T20:45:59+00:00 April 13th, 2018|Categories: Uncategorized|0 Comments

About the Author: