Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/2/2/d/mkgol.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Nyttige Webressurser

You are here:-Nyttige Webressurser
Nyttige Webressurser 2018-03-15T09:33:40+00:00

Nettskolen

Nettskolen kan tilby over 1100 gratis videoleksjoner på Vimeo i emner som f.eks.: lllustrator, Indesign, Premiere, After Effects, Photoshop og WordPress. De tilbyr også opplæringsvideoer i Dreamweaver.

Nettport

Nettport er et

Nettredaktor

Nettredaktor.no er en gratis norsk nettressurs for dem som jobber med innhold på web.

FontSquirrel

FontSquirrel er et bra verktøy om du ønsker å bruke ikke-standard-webfonter, uten å måtte låse deg eksterne tjenester som Google Font Directory eller TypeKit. FontSquirrel tilbyr også en rekke lisensfrie fonter også en meget bra. I tillegg har de utviklet “@font-face generator” og “Kits”, som gjør bruk av @font-face enkelt og brukervennlig.

GoogleWebFonts

GoogleWebFonts lar deg på en kjapp og enkel måte få tilgang til en rekke fonter som du fritt kan bruke på nettsiden din. Fordelen er at det er kjapt og kun et par klipp og lim unna, ulempen er at du knytter deg opp til google sine nettsider, og om de har trøbbel med serveren blir også du rammet. Siden vil også laste bittelitt seinere.

Six Revisions

Six Revisions er et nettsted som har samlet masse nyttige lenker, tutorials, freebies og lignende for mennesker som er interessert i webdesign. Det anbefales å ta en titt rundt på nettstedet, kanskje du finner noe av interesse.

Timepoint

Timepoint henvender seg til personer som har eller ønsker å opprette et nettsted. Man finner artikler om alt fra nett-trender til hvordan bruke sosiale medier. De har også lagt ut en flott lenkesamling for webutviklere.

Zen Elements

Zen Elements har lagd en fin introduksjon til enkle ting man kan gjøre i CSS3, blant annet skygge på bokser, transform, gradients og lignende. Selv om ikke alle CSS3 koder blir støttet fullt ut i de ulike nettleserene enda er det absolutt verdt å besøke nettstedet og teste ut dette.

CSSZenGarden

CSSZenGarden er et nettsted hvor man kan få inspirasjon når man planlegger designet på et nettsted. Man kan også laste ned html.filer og css.filer herfra og tilpasse de etter eget behov. Husk rettigheter og kildehenvisning.

CSS3 Me

CSS3me er en fullt tilpassbar CSS3 generator som er laget for å passe dine behov. Det finnes en rekke CSS3generatorer på markedet, et kjapt søk vil gi deg oversikten. Hvilke som passer deg best er det bare du som kan svare på.

IT fag

IT Fag har en ok samling av videoer som kan være nyttige i webperioden. De passer også til alle som ønsker en grunnleggende innføring i hvordan man lager nettsteder med mer. De fleste er på norsk og bruker enten notisblokk eller DW i eksemplene.

CSS3.0 Maker

CSS3.0 Maker er et av mange nettsted som er med på å hjelpe oss med å “style” designet på nettstedet vårt med feks runde hjørner, skygge på bokser, gradient ol Nettstedet har en slags wysiwyg-funksjon at du ser effekten du lager, så hjelper generatoen deg med kodene. NB pass på kompabilitet med ulike nettlesere.

CSS3 Generator

CSS3 Generator er nok et nettsted som hjelper å gi nettstedet ditt mer spennende “effekter” på en enkel og brukervennlig måte. Pass på kompabilitet med ulike nettlesere.Dersom du ønsker å utforske de mange muligehetene du har med CSS3 anbefales det å gjøre et nettsøk etter CSS3 generator.

The Best Designs

The Best Designs har samlet en rekke websider. Fin de beste kombinasjonene og skap det perfekte design på egenhånd. Husk at det for å utvide sin egen deignkunnskap trenger man faglig inspirasjon.

Web Designer Wall

Web Designer Wall har samlet en rekke nyttige tips, triks, tutorials og lignende på et sted. Er du interessert i hva som rører seg i webverden kan det være nyttige å ta en nærmere titt på dette nettstedet.

Kuler

Kuler Adobe er et nyttig verktøy dersom du ønsker å eksprimentere med fargekombinasjoner av ulikt slag. Husk at når du jobber med farger i webdesign er det hex koden du er på jakt etter. Eks Grå: #cccccc

Morguefile

Morguefile er et nettsted med en relativt liberal og brukervennlig lisens. Bildene  du finner her, kan du bruke som du vil, også gjerne kommersielt og det uten at du trenger å kreditere fotografen. Vær likevel oppmerksom på at det ikke lov til å selge bildene i sin originale form,  eller oppgi deg selv som bildenes fotograf.

Fillerati

Fillerati er det perfekte svaret dersom du er lei av den vanlige “lorum lupum..”dummytexten. Her kan du velge mellom tekster fra fem forskjellige forfattere. Hvem vet, kanskje bruken av dummytexten gjør at du må lese hele boka…

Slideshare

Slideshare er et sted hvor du kan dele ulike presentasjoner med andre. Du kan laste opp presentasjoner og dokumenter – og så blir det du har lastet opp laget automatisk om til slides (”lysbilder”). Dette er gratis (begrensning på 100 MB på filen som lastes opp).

Tagxedo

Tagxedo er et program som hjelper deg til å stable rundt på ord og tekster. Programmet tilater deg å lagre filer på egen maskin. Du kan med enkle trykk endre form, farge, font ol på teksten du arbeider med. Nyttig om du kjapt trenger et kreativt ordoppsett.

Wordle

Wordle er et leketøy for generering av “ord skyer” fra teksten som du oppgir. Du kan selv bestemme farge, font, form ol. Om du velger å lagre filene blir de liggende på nett uten mulighet for sletting, så tenk deg om hva du skriver. Fin som inspirasjonskilde.

Wayback Machine

Wayback machine gir deg muligheten til å bla gjennom over 150 milliarder nettsider arkivert fra 1996 til for noen måneder siden. Skriv inn nettadressen til et nettsted eller en side hvor du ønsker å starte, og trykk enter. Deretter velger du fra de arkiverte datoene tilgjengelig. Noe har skjedd disse årene….

Weebly

Weebly gir deg muligheten til å publisere et nettsted på en rask måte. Brukergrensesnittet er oversiktlig og enkelt. Man organiserer layouten på sidene ved hjelp av en drag and drop-funksjon.

W3Schools

W3schools er en tjeneste på nett som leverer gode guider innen webutvikling, og det dekker et bredt spekter. Om du er interessert i webdesign er absolutt W3schools en bra måte å starte på. Du trenger ikke erfaring fra før av, og tjenesten tar for seg det mest grunnleggede, men også mer avanserte områder innen webutvikling.