You are here:--Skolelever bruker alt for mye penger i kantinen

Skolelever bruker alt for mye penger i kantinen

Kantinedamene sier at gjennomsnittet av pengebruk i kantina, per person er 100kr daglig. Aud Hallerdalen mener dette er alt for høye priser, og i et skoleår ville denne summen blitt 19000kr

Aud Hallerdalen som er kantinedame på Gol VGS mener at pengebruken blant skolelever er skyhøye, og mener at man burde ikke bruke så mye penger i kantina.

– hvis man kunne spart litt mer om dagen, så hadde man stått inn med store summer i slutten av året, sier Aud

Kantina på gol blir brukt en god del, men kantinedamene vil gjerne at elevene skal smøre seg en nistepakke om dagen, og eventuelt kjøpe seg en drikke. Siden folk bruker så mye penger i kantina så har de bestemt seg for å selge sunnere alternativer i Gol kantine.

– Vi selger mye salat, grønnsaker, billig havregrøt, og mye forkjellige alternativer når det gjelder. Forteller kantinedamene

De tror ikke at det hjelper for pengebruken til elever hvis de stenger kantina, fordi da ville de hatt andre muligheter utenfor skolens område, som for eksempel butikken eller fast food kjeder.

De anbefaler å ikke bruke mer enn 50 kroner om dagen på kantine mat.

– Vi har andre alternativer som iskaldt vann, og havregrøt for en 10 kroning som metter ut dagen” sier Aud.

– 1000 kroner er greit

Elevene på skolen mener ikke at det går mye ut over økonomien, så lenge man passer på hvor mye man spanderer, og hva man kjøper. Trond Grøthe (16) synes at 1000 kroner i måneden på kantine og fast food er en grei sum.

– Man spiser jo mye mat, så derfor går det jo en del utgifter på skolen, men jeg liker å ha kontroll på økonomien min også sier Trond.

Han mener også at det kommer veldig ann på hvor mye mat man trenger, som da går ut over økonomien. Pengebruk i kantina er noe Trond synes er litt unødvendig.

– Jeg kunne jo brukt pengene på mye annet. Så lenge det ikke går ut over økonimien i fremtiden, så ser ikke jeg på dette som et problem. For andre, så kan dette være et problem” Sier Trond

Økonomiekspert Magnus Gundersen var nylig på Gol VGS for å holde et foredrag om økonomi og kantinebruk i skoletiden for 1. klasse. Han forteller at det å bruke 40kr hver dag, er så mye penger på 1 år. Han anbefaler absolutt alle elevene til å spare penger, og heller kose seg en dag i uka isteden for alle dager.

– Mange elever tror at det går greit å kjøpe en brus, og en skolebolle i skoletiden en gang om dagen. Det de elevene ikke har tenkt på er hva summen vil bli hvis dette skjer hver dag i et skoleår” Sier Magnus Gundersen

Jounalist: Mons Hallingstad Ringstad

 

 

 

 

By | 2018-04-26T11:48:45+00:00 April 13th, 2018|Categories: Uncategorized|0 Comments

About the Author: