You are here:--Trekker Turister Til Hallingdal

Trekker Turister Til Hallingdal

Skirennet som går fra Geilo til Ål har blitt arrangert nok en gang, og det kommer nok til å fortsette i flere år fremover. Den lange tradisjonen av å arrangere skirenn i Ål blir holdt i livet gjennom skirennet Hallingspretten.

Vemund Langslet Lilleslåtten

For det fjerde året har Hallingspretten blitt arrangert i Hallingdal, og med hvor mange som kom, er det sannsynlig at det blir arrangert i flere år.

Å arrangere lignende skirenn har vært tradisjon i Ål lenge, men selve Hallingspretten har kun blitt arrangert i fire år. En av skiløperne da han ble spurt sa at han kom siden han hadde hytte i nærheten, og at han mest sannsynlig kommer til neste år. Så det kan lett sies at Hallingspretten gjør noe for turismen til Hallingdal.

– Årets Hallingsprett har trukket til seg over 1000 folk fra over nesten hele Norge, vi har opplevd at folk fra Trondheim har kommet, og de har alle bruk for forskjellige ting, som husly, mat og andre diverse ting, sier Gunnar Haugo, som var arrangør for årets Hallingsprett.

Hallingspretten er et arrangement som alle kan være med på, unge og gamle, profesjonelle gåere og fritidsgåere. På grunn av skillet mellom Hallingspretten og Halvspretten så er det lett for alle å være med på rennet, uansett hvor seriøst du tar det.

– Det er ikke et mål at profesjonelle skiløpere blir med i rennet, men det hender at det skjer, sa Gunnar.

Det er mange familier som tar en tur til Hallingspretten siden det er en fin måte å engasjere ungene i ski. Hallingspretten har også et mindre skirenn for barn, som har det passende navnet Minispretten. Datoen det ble arrangert på i år hadde svært fint vær, med mye sol.

– Å gå rennet var stort sett greit, det var litt mye vind, men jeg kommer tilbake til neste år. Sa en av skiløperne.

Når man ser på anmeldelsene på Internett så vil man se at folk flest har positiv oppfatning av rennet. I årets Hallingsprett så var det rundt 200 frivillige som var med å hjelpe til, dette viser entusiasmen som folk har til å få til slike skirenn i Hallingdal. Hallingspretten i år var sponset av blant annet Radio Norge, noe som gir en god del publisitet for skirennet. At rennet får mer publisitet vil fort gjøre at enda flere blir med i rennet, og når rennet blir større så vil det kanskje tiltrekke større sponsorer.

By | 2018-04-14T09:16:05+00:00 April 13th, 2018|Categories: Uncategorized|0 Comments

About the Author: