Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/2/2/d/mkgol.com/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284
Loading...
Webutvikling 2018-03-15T09:33:41+00:00

Webutvikling og webdesign handler om hvordan vi kan lage gode nettsteder.

Du har sikkert hørt det før, at alle bør lære å kode. Men som forfatter, fotograf, journalist, markedsfører, finans guru eller selvstendig arbeidstaker, hvorfor i all verden skal du sette deg inn koding? Internett har blitt en av de viktigste og mest komplekse kommunikasjonsplattformene i vår tid. Med litt kunnskap om HTML og CSS kan du gjøre en stor forskjell i din karrière.

Høres det for godt ut til å være sant? Det er det ikke, og det finnes mange gode grunner fort det.

Men først, la oss se hva HTML og CSS er. Den korte og søte versjonen er: HTML og CSS er grunnlaget for web. HTML – Hypertext Markup Language – er språket som brukes til å fortelle nettleseren hvordan hver enkelt del av en nettside er bygd opp. Ved hjelp av HTML, kan du for eksempel definere overskrifter, avsnitt, lenker, bilder og mer, så nettleseren din vet hvordan nettsiden du ser på skal struktureres.

CSS – Cascading Style Sheets – er språket som gir disse nettsidene deres utseende og formatering. Med andre ord, er CSS det du bruker for å få nettsider til å se fine ut, med fancy skrifter, rike farger, flotte bakgrunner, og til og med glatte animasjoner og 3D-effekter.

Enkelt, ikke sant? Men du lurer sannsynligvis fortsatt: Hvordan skal jeg bruke disse kodespråkene i jobben min? Vel, her er bare noen av de fantastiske tingene du kan oppnå med bare noen få linjer av disse kodene.

E-post er å snu seg å være en av de beste online markedsføringsverktøy der ute. Og du kan lage en e-post som kundene faktisk vil se frem til å få ved å organisere og styling det ved hjelp av HTML og CSS editorer tiljavascript:void(0)gjengelig med de fleste e-postmarkedsføringstjenester.
Nå som du har imponert med de nydelige e-post, ta det til neste nivå med et nyhetsbrev mal. HTML og CSS vil være din hemmelige våpen igjen som du legge ut og tilpasse malen til å passe rett inn med bedriftens merkevare og stil.
En overraskende høy andel av bedriftens nettsider er bygget på WordPress. Og dette er gode nyheter for deg når du vet litt HTML og CSS, fordi du kan bruke dem til å legge til innhold og gjøre endringer i selskapets nettsted. Det betyr ikke mer å vente rundt for overarbeidede web team for å oppdatere kontoret kalenderen!
Snakker av overarbeidede medarbeidere, hvor om deling av HTML og CSS kjærlighet med dine kolleger (eller til og med din overordnede)? Da alle på teamet vil være i stand til å oppdatere og forbedre nettstedet, e-post og nyhetsbrev. Ahh, gleden av delegasjon!
Utviklerne i arbeidslivet vil takke deg hvis du forstår med et snev av HTML og CSS. Du vet hvordan du skal fortelle dem hva som må endres på bedriftens nettsted (i stedet for å henvise til alt som en “whatchamacallit” eller “Ruckus” samt være mer klar over de rammer og muligheter de står overfor hver dag.
Ønsker å forlate det adoring teamet bak og slå din lidenskap i ditt yrke? Det er lett nok til å sette opp en Tumblr blogg for å vise fram den siden kjas du har jobbet med. Hvis du ønsker å sende en blendende visning av din freelance fotografering eller grafisk design arbeid til at etaten som er å ansette, kan du! Bare litt av HTML og CSS kan ta en Tumblr mal fra så som så til fantastisk.
Gå utover bare en Tumblr blogg og virkelig vise litt initiativ ved koding din egen online tilstedeværelse fra start til slutt. Det kan høres skremmende, men det er faktisk overraskende lett å lage en enkel, men flott utseende nettsted med grunnleggende HTML og CSS. Og, gutt, vil du banke sokkene av potensielle arbeidsgivere når du forteller dem at du gjorde det hele på egen hånd!
Så du er allerede en Photoshop veiviser, og du kan også lage noen imponerende nettside mockups. Vel, få litt HTML og CSS under beltet, og du vil være i stand til å slå av disse mockups til faktiske områder. Du kan bli “unicorn” (en designer som kan kode) hvert selskap er ute etter akkurat nå.
Som jeg sa i starten, HTML og CSS er grunnlaget for web. I så fall er de også grunnlaget for å ta dine tekniske ferdigheter til neste nivå. Å ha et håndtak på det grunnleggende vil gjøre læringen annet programmeringsspråk (som Javascript, Ruby eller PHP) hele mye enklere. Og jo mer du vet, jo flere jobbmuligheter åpne opp for deg.

Fagstoff

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Gå til siden!

Oppgaver

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Gå til siden!

Adobe TV

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Gå til siden!

Nyttige Webressurser

Your Content Goes Here

Your Content Goes Here

Gå til siden!

MK-linjen på Gol vgs. bruker WordPress

WordPress er verdens mest populære publiseringsløsning. Dens enkle design og brukervennlighet gjør at den blir tatt i bruk av alt fra hobbybloggere til store kommersielle bedrifter. WordPress er serdeles enkel å videreutvikle og tilpasse, noe som gjør at den også er svært populær blant webutviklere. Dette betyr som ofters for kunden at løsningen blir rimeligere, samt at man ikke er bundet til en konkret leverandør i evig tid, da hvem som helst kan ta over jobben med å vedlikeholde og videreutvikle.
WordPress er en publiseringsløsning eller et CMS – «content management system» – som vi også foretrekker å kalle det. I begynnelsen ble WordPress tiltenkt som en bloggplattform, men har fra starten av til i dag utviklet seg til å bli en fullkomment publiseringsløsning for bloggere så vell som store bedrifter med spesifikke behov. WordPress gjør det enkelt å redigere innholdet på nettsiden selv. Med en god webutvikler vil man også kunne tilpasse løsningen til å bli særdeles skreddersydd for bedriftens behov. Mange som har prøvd WordPress ønsker ikke lenger å benytte noen annen publiseringsløsning.
Med over 70 millioner nettsider bygd på denne publiseringsløsningen, er WordPress verdens mest populære publiseringsløsning. Dens intuitive design og brukervennlighet gjør at den blir tatt i bruk av alt fra hobbybloggere til store kommersielle bedrifter. WordPress er serdeles enkel å videreutvikle og tilpasse, noe som gjør at den også er svært populær blant webutviklere. Dette betyr som ofters for kunden at løsningen blir rimeligere, samt at man ikke er bundet til en konkret bedrift i evig tid, da man kan velge blant mange til å ta over jobben med å vedlikeholde og videreutvikle.